π–π’πž 𝐒𝐬 𝐑𝐒𝐞𝐫 “𝐭𝐑𝐞 𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫”?



Echt in balans zijn. Het klinkt soms zo van deze tijd. Lekker modern. Zo maakbaar. Doe dit, doe dat. Leef in het nu. Yoga, mindfulness, ga joggen. Yeah right! Jack Kornfield heeft het ooit zo mooi beschreven:

β€œIf you can sit quietly after difficult news; if in financial downturns you remain perfectly calm; if you can see your neighbors travel to fantastic places without a twinge of jealousy; if you can happily eat whatever is put on your plate; you can fall asleep after a day of running around without a drink or a pill; if you can always find contentment just where you are: you are probably……….a dog”

Maar wat als ik niet ben zoals mijn lieve hond. Snow heet ze, een witte Zwitserse herder. Trouw, loyaal en altijd met volledige aandacht gericht op mij. Als ik na een dag werken ’s avonds eindelijk eens op de bank plof, dan pakt ze haar moment. Niet vanuit een beschuldigende houding. Of met een idee dat ze zielig is omdat ik er de hele dag niet voor haar was. Nee, ze vindt het allemaal prima. Ze geeft me dan zo’n giga lieve lik. En duwt haar kop tegen m’n been alsof ze zegt: β€œJohn het is allemaal helemaal goed”. En ja dan denk ik wel eens…wie is hier nu de baas? Wie is hier β€œthe master”? Juist ja…dat is Snow. Mooi dat we allemaal van elkaar kunnen leren. Van je collega, je zoon, je hond en wellicht zelfs van een boom. Ja dat klinkt gek. Ik ben geen bomenknuffelaar, maar er zit wel iets in toch? Ik weet niet hoe het bij jou is. Maar als ik door de natuur ren en de bomen mee zie gaan met de wind die ik voel. Dan denk ik: dat meebewegen, da’s nog niet zo gek. Ze doen het vaak al meer dan het dubbele aantal jaren dan ik hier op deze wereld leef en zullen er ook nog lang na mij zijn.Tja…overal zijn ze. Die overwachte mooie leermomenten en dus ook leermeesters. En dat brengt me op de andere quote van Wayne Dyer:

β€œIf you change the way you look at things, the things you look at change”. Heb allemaal een fijne dag en doe net als ik je best om af en toe iets anders naar de dingen te kijken. Wellicht helpt het. Mij in ieder geval wel.